Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 52 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1722248

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

RESPUBLIKINIS VIRTUALUS PROJEKTAS/KONKURSAS
„TIK TRYS RAIDELĖS, BET DAUG ŽODELIŲ“

Vilma Blažaitienė, logopedėvn               

2020 m. lapkričio - 2021 m. kovo mėnesiais vyko įdomus respublikinis virtualus projektas/konkursas „Tik trys raidelės, bet daug žodelių“. Šio projekto tikslas – sudaryti kuo daugiau žodžių su automobilių valstybinių numerių raidėmis, taip formuojant vaikų garsinės analizės ir sintezės gebėjimus, ugdyti regimąjį suvokimą, skatinti sutelkti dėmesį, sudominti vaikus raidėmis, skaitmenimis.

Buvo kviečiami dalyvauti ikimokyklinių ugdymo įstaigų, mokyklų, ugdančių vaikus pagal ikimokyklinio ir/ar priešmokyklinio ir pradinio ugdymo programą, ugdytiniai su tėvais ir pedagogais. Dalyvių amžius  nuo 4 iki 10 metų:

a)      Pirma grupė - 4-7 metų vaikai (ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo įstaigos);

b)      Antra grupė – 7-10 metų vaikai (pradinio ugdymo įstaigos).

Visiems dalyviams buvo pateiktos trijų valstybinių automobilių numerių raidžių kombinacijos (LEP, KRD, DGA), su kuriomis reikėjo sugalvoti, prisiminti kuo daugiau žodžių. Papildomi taškai buvo skiriami už dalyvių nufotografuotas automobilių valstybinių numerių raides ir sugalvotus žodžius su jomis. Už surinktus taškus buvo skiriamos 1-3 vieta dvejose skirtingose amžiaus grupėse.

Iš rekomenduojamų raidžių kombinacijų daugiausiai sugalvota, parinkta žodžių su LEP raidėmis. Net 402 žodžiai ir jų vediniai (tos pačios šaknies žodžiai). Kiek mažiau su DGA raidėmis: rasti 328 žodžiai su vediniais. Mažiausiai žodžių buvo su raidėmis KRD: 219 žodžių su vediniais.

Buvo gana daug atsiųstų valstybinių numerių, kuriuose yra raidės H, F, C, pavyzdžiui: HMV, KFT , GRF, JHP, FOB, FNA, FZN, FRV, KHN, HJN, KFZ, KCR, HBR, HRM, DFA, GOF, FZA ir kt. Su šiomis raidėmis ne taip lengva sugalvoti žodžių, bet dalyviai labai stengėsi.

Projektas - žaidimas buvo uždegantis, įtraukiantis, paįvairinantis kasdienę veiklą ne tik ugdymo įstaigoje, bet ir namuose ar kelionėje. Projekte dalyvavo 258 ugdytiniai. Dalyvių sugalvotus, sudarytus žodžius vertino projekto darbo grupė. Visi projekto dalyviai apdovanoti – padėkos raštais, pažymėjimais, o projekto skirtingo amžiaus grupių 1-3 vietų laimėtojai – diplomais ir papildomais prizais Projekte sėkmingai dalyvavo pedagogės Vilmos Blažaitienės parengti Lazdijų r. Veisiejų Sigito Gedos gimnazijos mokiniai: Denas Salickas 1 kl., Rūtenis Petraška 2 kl., Ikimokyklinio ugdymo skyriaus priešmokyklinės gr. ugdytinis Ariandas Paukiukonis ir Adelė Burbaitė 2 kl, mokinė, kuri laimėjo III vietą 7-10 metų vaikų kategorijoje, surinkusi 1393 taškus. Projekto rezultatas – ne tik pagerėję vaikų kalbiniai įgūdžiai, pralavėjusi vaizduotė, kūrybiškumas, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžiai, bet ir sukurtas internetinis žaidimas. Kviečiame išbandyti:

https://wordwall.net/resource/12212426

https://wordwall.net/resource/11578398

  • 01
  • 02

 

 

 

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai