Pasaulis prasideda nuo smėlio dulkės, nuo žolės, nuo vieno žmogaus aidų ir širdies krustelėjimo.....Sigitas Geda

 

Paieška svetainėje

Dabar svetainėje 103 svečiai ir narių nėra

Lankomumas

Straipsnių peržiūrėjimai
1740538

Kritiškas, atviras, stiprus

KAS logo transp 1

nerukysiu

Svetainės serveris

Informacija pirmokų tėvams

pirmokas

olimp karta

dienyno logo 

Tu ne vienas!

tunevienas

Sveika mokykla

EMP sugedo 210x105

 Kalbos – langas į pasaulį

Anglų ir rusų kalbų mokytojos

euro2021

Rugsėjo 26-oji Europos kalbų diena. Kadangi pandemija sujaukė visą nusistovėjusį ritmą ir nebuvo galimybių gimnazijoje organizuoti tradicinį Europos kalbų dienos renginį su smagiomis dainomis, linksmais pristatymais bei vaidinimais, užsienio kalbų mokytojos šią dieną paminėjo netradicinėmis pamokomis.

Aušra Kudrevičienė kartu su šeštokais žiūrėjo video, sužinojo daug naujos informacijos apie kalbas, atliko žaidybines lingvistines užduotis, bandė perskaityti ilgiausius angliškus ir vokiškus žodžius. Aštuntokai žiūrėjo įvairių šalių žinių reportažus ir bandė atspėti kokia Europos kalba jis yra skaitomas. Vėliau rinko įdomius faktus ir pristatė Europos šalis. Modulį lankantys III klasės gimnazistai daug įdomybių apie kalbas sužinojo žaisdami nuotaikingąjį „Kahoot“ ir sudarė trikalbius pasirinktų žodžių žodynus. Buvo smagu tarti rusiškus, lenkiškus, švediškus bei ispaniškus žodžius.           
Vaidos Slančiauskienės pradinių klasių mokiniai paminėjo Europos kalbų dieną susipažindami su įvairių Europos šalių kalbomis atliekant kūrybines, klausymo ir video užduotis. Ig klasės mokiniai dalyvavo Valstybės institucijų kalbų centro organizuotame renginyje - Kalbų dirbtuvės. Įprasminant Europos kalbų dieną, įvairių šalių ambasadų, institutų bei kultūrų centrų atstovai vedė kalbų dirbtuves nuotoliniu būdu. Mūsų mokiniai susipažino su Moldavijos šalies kultūra, tradicijomis, istorija bei sąsaja su Lietuva.                  
Rasa Murauskienė ir IIag klasės mokiniai dalyvavo interaktyvioje pamokoje išbandydami naują Robotel (Smart English – išmanioji anglų kalba) programą, skirtą užsienio kalbų mokymui. Pamokos metu mokiniai atliko įvairias skaitymo, klausymo ir kalbėjimo bei tarimo užduotis anglų kalba.           
Ugnė Babkauskienė kartu su 6 ir 7 klasės mokiniais išsiaiškino, kiek ir kokios valstybės priklauso Europos tarybai. Pasirinkę patinkančią valstybę ir pasinaudodami akinių trafaretais, mokiniai piešė tos šalies vėliavą. 6 klasės mokiniai įvairiomis kalbomis rašė žodį „Labas“, o 7 klasių mokiniai rašė žodį „Ačiū“.
Astos Černeckienės 6 klasės pogrupio rusų kalbos pamokoje ,,lijo“ kalbų lietus. Mokiniai rinko lašelius ir lipdė ant skėčio.    
Tiek mokinius, tiek mokytojus šią dieną lydėjo gera nuotaika ir šypsenos. Mokiniai džiaugėsi, kad mokytis kalbų ne tik reikalinga, bet gali būti ir įdomu.

  • Slide1
  • Slide2
  • Slide3
  • Slide4

 

,,Erasmus+"

ErasmusES

Vizija, misija, filosofija...

veisieju s gedos g

kokybes kr

facebook

Modernių ir saugių erdvių
sukūrimas bendrojo ugdymo
įstaigose Lazdijų Lrajono
savivaldybėje

gamtdidelisbeuzras

nsa

apruoinimas

socitrauktis

Pamokų laikas

I.     8.00-8.45
II.    8.50-9.35
III.   9.45 -10.30
IV.   10.50-11.35
V.    11.55-12.40
VI.   12.55-13.40
VII.  13.50-14.35
VIII. 14.40-15.25

Patyčių dėžutė

patyc dezut logo

lions quest

Rėmėjai

auginam ateiti

 Mokyklos 
bendruomenė dėkoja
visiems pervedusiems
1,2% sumokėtų savo 
pajamų mūsų mokyklai